Implicare socială Expressoft

  • Fascinația Roboticii

Proiect interdisciplinar al liceului “Carmen Sylva” din Eforie Sud, sub îndrumarea profesorului Florin Serbu, proiect ce a avut ca obiectiv creșterea interesului elevilor pentru științe, matematică și tehnologie. Obiectivul va fi atins prin introducerea activităților STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) folosind roboți la toate formele de învățământ din școala (preprimar, primar, gimnazial și liceal). Astfel, pe parcursul întregului an, am sprijinit financiar achiziționarea mai multor componente, telefoane mobile, kituri robotice, achitarea taxelor de participare la mai mute competiții de profil din străinătate: First Lego League Junior;

First Lego League;

  • First Tech Challenge;
  • Participarea la târguri de științe și competiții de inovație și creativitate științifică (Noaptea cercetătorilor 2019, Săptămâna Europeană a Roboticii Noiembrie 2019, Romanian Science and Engineering Fair – ROSEF 2020, Olimpiada de creativitate științifică 2020).

 

  • Start Digital la clasa 4-a 

Un proiect al AmCham (Camerei de Comerț Romano – Americane, ai cărei membrii suntem), în care noi am fost parteneri alături de mari nume ale industriei IT din țară și străinătate (UiPath, UPC Romania, Microsoft, Genpact, IMB, Google, Fitbit, Q-East Software). Inițiativa proiectului a fost de a explora relevanța și mecanismele prin care putem crește gradul de asimilare a competentelor digitale în România; astfel ne-am propus testarea într-un cadru organizat relevanța introducerii orelor de competente digitale la clasele primare. Concret, proiectul a avut două etape de desfășurare:

  1. O activitate de câteva ore cu fiecare din clasele a 4-a înscrise în proiect - câte o clasă de a 4-a va fi gazduita la sediul cate unei companii implicate in pilot. Aproximativ 400 de copiii impreuna cu parinti, profesori si invatatori la clasa vor fi implicati in activitate alaturi de expertii din companii. Rolul exercitiului: prezentare a slujbelor viitorului in “Scoli ale Viitorului” pentru copii - unde se duc adultii la scoala :-), aratandu-le activitatile interactive in companie, care sa le deschida apetitul pentru studiul domeniului digital, fie ca vorbim de programare, robotica sau utilizare eficienta calculator/tableta ca instrumente pentru studiu - care nu alieneaza social, ci doar sporesc sansele ca materia sa fie invatata mai bine si mai usor. In cazul nostru, activitatea s-a desfasurat la locatia partenerului nostru Hard Rock Cafe Bucuresti in data de 06.2020, astfel copilasii au avut ocazia sa inteleaga technologia din spatele unui restaurant, testand alaturi de colegii din companie, solutiile Expressoft. Copiilor li s-au prezentat si informatii esentiale pentru siguranta lor in utilizarea noilor tehnologii, referitor la protectia datelor, cyberbullying etc.
  2. Etapa de Chestionar - pentru a vedea nevoile si resursele existente la ora actuala pentru a facilita introducerea Digital Skills la clasele primare. Chestionarul il vom face cu 4 publicuri tinta: 1) invatatori 2) profesori 3) parinti 4) specialistii din companii. Toate informatiile adunate vor fi centralizate si interpretate de catre cei de la Pricewaterhouse Coopers, ulterior prezentate Ministerului Invatamantului cu scopul de a introduce orele de competente digitale la clasele primare.

« Înapoi