Lecții post-pandemie – La un an după COVID-19, în căutarea noii normalități

Suntem la un an de la debutul acestei pandemii care ne-a determinat să ne reorganizăm întreaga activitate, care a recalibrat o întreagă economie, la nivelul întregului mapamond. S-a dovedit că acest an a fost de departe unul al reinventării, adaptabilitatea fiind cuvântul cheie, un an în care singurul mod plauzibil pentru a supraviețui a rămas schimbarea perspectivei, prin transformarea amenințărilor în oportunități

Industria HoReCa a fost una dintre cele mai afectate industrii, ceea ce și pentru Expressoft a însemnat o scădere a cifrei de afaceri cu 35% comparativ cu anul anterior.

Suntem de acord cu HORECA Insight și considerăm că restricționarea totală a vânzării și a consumului în restaurant nu rezolvă dificultățile statului în a asigura respectarea legii și că prin aceste măsuri radicale se aduc doar mari prejudicii sectorului HORECA, deja îngenuncheat.

Astfel că am decis să venim în continuare în sprijinul clienților noștri, investind în dezvoltarea de noi soluții care să le eficientizeze activitatea și prin care să beneficieze de tot know-how-ul necesar adaptării la un nou trend, la o nouă normalitate – Soluția Driver Up și soluția SelfOrdering.

Dar nu ne-am oprit din a ne întreba cum privește consumatorul final situația închiderii locațiilor de servire. Și ne-am găsit răspunsurile în sondajul realizat de HORECA Insight.

Sondajul de opinie a fost realizat de CURS la începutul lunii noiembrie, la solicitarea HORA, și relevă că:

* 78% din populația României consideră că restaurantele ar trebui redeschise;

* 80% din români sunt de acord total sau parțial că proprietarii de hoteluri, restaurante, cafenele trebuie despăgubiți economic de către stat, industria Horeca fiind una dintre industriile cele mai afectate de măsurile economice luate în pandemie;

* 38% din populație consideră că este foarte important pentru viața lor socială să poată merge în mod regulat la restaurant sau la cafenea;

* 56% din români obișnuiau să iasă cel puțin o dată pe lună la restaurant înainte de impunerea măsurilor de închidere a restaurantelor;

* 48% din români ar merge mâine la restaurant dacă acestea ar fi redeschise cu normele sanitare și de distanțare socială.

Studiul s-a efectuat față în față, în perioada 2-9 noiembrie, în rândul populației adulte rezidente în România, în mediul urban, cu vârsta de peste 18 ani. Volumul eșantionului: 1067 respondenți, 18+, cu o marjă de eroare +/-3% la un nivel de încredere de 95%.

În marea de impredictibilitate și evoluție negativă, răspunsurile la sondaj ne-au adus speranță și ne dau încrederea și puterea de a continua să găsim soluții pentru a sprijini clienții și business-urile din HoReCa cu soluții care să îi mențină competitivi și activi într-o piață greu încercată în ultimul an.  

Pentru consiliere, nu ezita să ne scrii și noi venim cu soluții care să te ajute să pui afacerea în mișcare. Îți stăm la dispoziție la numărul +4021 201 11 02 sau pe e-mail la sales@expressoft.eu.

Sursă date: HORECA Insight.

 

« Back